Zaterdag 5 maart

Lezing en rondleiding bij Expositie (on)breekbaar, kunst over kwetsbaarheid en kracht

(on)breekbaar, kunst over kwetsbaarheid en kracht is een landelijk project, opgezet door Stichting VSPG in Haarlem en ComunicArte Eindhoven.

Om aandacht te vragen voor het 30-jarig bestaan van de VPSG organiseert project (on)breekbaar in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem een tentoonstelling en programma rondom het thema kwetsbaarheid en kracht. In de tentoonstelling zijn kistjes/reisaltaartjes/koffertjes en andere kunstwerken te zien die gemaakt zijn door kunstenaars rond het thema Kwetsbaarheid en kracht. De expositie is te zien van 28 februari tot 29 april.
Daarnaast is er een aanbod van allerlei activiteiten inclusief een aantal workshops om het thema zelf uit te diepen en te ervaren.

Stem in de Stad en Stichting VPSG organiseren samen een lezing en rondleiding rondom de tentoonstelling.

Professor Christa Anbeek, remonstrants predikante en schrijfster van de boeken Overlevingskunst en De berg van de ziel zal een lezing houden over kracht en kwetsbaarheid: "Delen van kwetsbaarheid als kracht".
Initiatiefneemstersvan het project (on)breekbaar, Jeannette Claessen (ComunicArte) en Gezien van der Leest (VPSG) zullen een inleiding geven op de tentoonstelling. Aansluitend is er gelegenheid tot bezichtiging en/of rondleiding langs de tentoonstelling in de Grote of Sint Bavokerk

Plaats: Aanloopcentrum Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, 2011 TW Haarlem

Tijd: 13.30 (zaal open om 13.15)– 17 00 uur

Kosten: € 12,50 (minima betalen € 5)

Opgave verplicht via info@vpsg.nl

Informatie: www.vpsg.nl, www.onbreekbaar.com, www.stemindestad.nl

 

BijlageGrootte
Bestand Zaterdag 5 maart flyertekst lezing.docx210.52 KB