GASTVROUWEN GEZOCHT voor reiskistje/reisaltaartje

'(on)breekbaar, kunst over kwetsbaarheid en kracht' is een landelijk community art project, bedacht en ontwikkeld door de stichting VPSG in Haarlem en ComunicArte in Eindhoven. Projectdeelnemers, o.a. kunstenaars en wijkbewoners, maken kistjes over 'kwetsbaarheid en kracht' met de intentie te ontdekken wat deze begrippen voor hen betekenen. Vervolgens worden de kistjes tentoongesteld en kunnen bezoekers aan de tentoonstelling het kistje dat hen raakt enkele weken mee naar huis nemen. Gedurende deze tijd gaan zij aan de hand van het kistje thuis met de thema's 'kwetsbaarheid en kracht' aan de slag door een logboek over de eigen ervaringen bij te houden. Deze ervaringen worden teruggekoppeld aan de maker van het kistje. Op deze manier kan een (indirect) gesprek over kwetsbaarheid en kracht ontstaan. Zie voor meer informatie over project '(On)breekbaar' en voorbeelden van kistjes de website: www.onbreekbaar.com

Project '(On)breekbaar' gaat een nieuwe fase in ...

De initiatiefneemsters van het project – Gezien van der Leest (coördinator van stichting VPSG) en Jeannette Claessen (beeldend kunstenaar bij ComunicArte) – hebben aan Janine Klungel gevraagd of zij een reiskistje/reisaltaartje wil maken toegespitst op de verwerking van ervaringen met seksueel geweld. Janine is ervaringsvrouw, cultureel antropoloog en beeldend creatief therapeut gespecialiseerd in de thema's seksueel geweld en trauma (https://it.linkedin.com/in/janine-klungel-00b18716) en heeft met (com)passie aan het reiskistje/reisaltaartje gewerkt. Deze staat nu klaar om op reis te gaan.

Daarom zijn wij op zoek naar zes vrouwen die in 2017 twee keer een maand gastvrouw voor het reiskistje/reisaltaartje willen zijn. Iedere maand verhuist het reiskistje/reisaltaartje met een logboek naar een volgende gastvrouw. Elke gastvrouw krijgt het reiskistje/reisaltaartje dus twee keer een maand in huis. Gedurende de twee maanden dat het reiskistje/reisaltaartje bij een gastvrouw thuis is, houdt zij haar ervaringen met kwetsbaarheid en kracht in het logboek bij.

Zodra er zes gastvrouwen voor het reiskistje/reisaltaartje gevonden zijn, gaat het reistraject en het gastvrouwschap van start met een bijeenkomst. Deze startbijeenkomst zal in Utrecht plaatsvinden, de datum wordt nog bekendgemaakt. Hierbij zullen alle zes gastvrouwen voor het reiskistje/reisaltaartje en de initiatiefneemsters van project '(on)breekbaar' – Gezien van der Leest en Jeannette Claessen – aanwezig zijn. Na twaalf maanden wordt het project gezamenlijk afgesloten met een slotbijeenkomst.

Ben je nieuwsgierig en/of geïnteresseerd geraakt in het gastvrouwschap voor het reiskistje/reisaltaartje? Neem dan contact op met Gezien van der Leest via: info@vpsg.nl

Wij zien uit naar je gastvrouwschap.