Seksueel misbruik verandert je voor het leven. Heel veel mensen hebben hiermee te maken: één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen heeft seksueel geweld ervaren in onze samenleving. De #MeToo beweging heeft ons hier nog bewuster van gemaakt. Onlangs werd het programma "Geraldine en de Vrouwen" uitgezonden. Hierin worden zes vrouwen gevolgd die een post traumatische stress stoornis (PTSS) hebben vanwege seksueel geweld dat zij als kind of recent hebben meegemaakt.

Eén van die vrouwen is Hannah. Zij komt deze middag in het webinar haar ontdekkingsreis vertellen. Met haar ervaringsverhaal wil zij delen hoe moeizaam haar reis door de woestijn is (geweest), om zo anderen te leren wat in dergelijke situaties helpend is en wat niet. Wat heft geholpen en wat kunnen omstanders, sociaal netwerk, kerk en school doen om tijdig in te grijpen?

Andries Scherpenzeel, Begeleidingsdeskundige op de Christelijke Hogeschool Ede, gaat deze middag in gesprek met Hannah over de ontdekkingsreis door de woestijn.

Het webinar vindt online plaats op woensdag 3 februari om 14:00 uur.

Wilt u zich opgeven voor het webinar? Dat kan hier.

 

Achtergrond: 'Geraldine en de Vrouwen'
In het tv-programma Geraldine en de Vrouwen (te zien via Videoland of RTL XL) volgt Geraldine Kemper zes vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Hierdoor hebben ze een posttraumatische stressstoornis ontwikkeld. Ze hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachtes. Geraldine neemt de zes vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te bedwingen. Na deze reis worden de vrouwen nog een jaar lang begeleid en gevolgd.