Onder de titel 'Ik ga door' heeft de VPSG een werkschrift ontwikkeld dat een hulp kan zijn om meer grip te krijgen op zingeving na seksueel misbruik, in het bijzonder bij het omgaan met gevoelens van schaamte en schuld
Overweeg je om aan de slag te gaan met dit werkschrift maar vind je het moeilijk om de eerste stap te zetten? Of aarzel je omdat je bang bent dat het werkschrift teveel overhoop gaat halen en wil je het eerst eens voorzichtig proberen? Het kan ook zijn dat je graag zou willen kennismaken met counselors die je hierbij kunnen begeleiden. Of dat je de eerste stappen wilt zetten met een groep mensen die voor dezelfde uitdaging staan. We organiseren een startbijeenkomst met de titel: Samen over de drempel op:
Woensdag 5 oktober 2022 van 10.00 – 14.30 uur inclusief lunch
Onder begeleiding van psychologe en auteur van het werkschrift Marjoleine Vosselman en Lien Daams, counselor van de VPSG ga je een start maken met het werken in het schrift door in groepsverband een eerste opdracht te maken. Je ervaart hoe je met het schrift kunt werken en krijgt ondersteuning bij wat je daarin tegen komt. Aan het eind van de bijeenkomst heb je de eerste pagina's in het werkschrift beschreven en weet je of het bij je past. Je kunt er dan voor kiezen om ofwel zelfstandig verder te gaan of om afspraken te maken voor individuele begeleiding.
Woensdag 9 november 2022, 10.00 – 14.30 uur inclusief lunch
Heb je al eens een startbijeenkomst gedaan en wil je dieper ingaan op een thema uit het Werkschrift Schaamte en Schuld dan nodigen we je uit voor de bijeenkomst op 9 november getiteld Masker op, masker af – over jezelf verbergen en jezelf laten zien. Een van de oefeningen in het werkschrift gaat over de neiging om je te verbergen als je je schaamt. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met behulp van oefeningen verkennen wanneer jij je verbergt, op welke momenten je graag zou willen verschijnen en hoe je jezelf wil laten zien. Marjoleine Vosselman en Lien Daams begeleiden je deskundig op je weg naar een leven met grip op jouw unieke masker!

Plaats: het Graalhuis, Nieuwegracht 51, 3512 LE te Utrecht

Wil je graag meedoen? Meld je dan uiterlijk 2 weken voor aanvang aan via info@vpsg.nl
Kosten: € 30 , € 50 of € 70 naar draagkracht, inclusief lunch en werkschrift. (Als kosten een bezwaar zijn, neem contact op via info@vpsg.nl)
Van harte welkom!

BijlageGrootte
PDF-pictogram Flyer Ik ga door najaar 2022.pdf233.8 KB