Twee keer per jaar organiseren we Kom Op Verhaal-Dagen voor mensen die al langer onderweg zijn in het verwerkingsproces van seksueel misbruik en die in hun huidige situatie nieuwe vragen tegenkomen of oude vragen in een nieuw jasje. Misbruikervaringen gaan vaak een leven mee. Elke context vraagt om een andere benadering. Je houding en antwoord tegenover jezelf is anders dan tegenover je familie, werk, relaties, of kinderen.

Anders dan bij lotgenotendagen waarbij het delen van het verhaal centraal staat en men hoort wat de ander bezighoudt is het hier van belang dat ieder in eerste instantie voor zichzelf komt. Het gaat om het eigen proces. Het uitgebreid vertellen van het verhaal van vroeger is minder belangrijk geworden, nu gaat het om het leven met en ómgaan met het verhaal van vroeger. De groep helpt daarbij als uitdaging en bescherming: men leert aan elkaar, er zijn anderen die een soortgelijk proces doormaken en tegelijkertijd gaat ieder een eigen weg. Nadien is er de mogelijkheid om individueel in een of meer gesprekken met één van de counselors te werken aan wat verder aandacht nodig heeft.

We werken op deze dagen met verschillende creatieve werkvormen zoals visualisatie, ontspanningsoefeningen en tekenen. Deze vormen helpen om te zien wat zich nú aandient.

In de agenda vindt u de huidige geplande dagen. U kunt zich opgeven via info@vpsg.nl